· 

Boek het perfecte vakantiehuis in de natuur

Ben je op zoek naar een vakantiehuis waar je kunt wandelen, dieren kunt spotten en kunt genieten van de natuur? Boek dan een natuurhuisje voor een weekendje weg of lange vakantie.  Even weg van de drukte en het hectische leven van alledag. Samen vakantie vieren met de mensen die je lief hebt, je partner, vrienden of familie. De natuur is een bron van inspiratie, door te zien, voelen, ruiken en beleven krijg je weer nieuwe energie en brengt het weer rust in je bestaan. Ga erop uit en boek een vakantiewoning in de natuur.

Vakantiehuizen op het platteland

Voor mooie uitzichten, een lange wandeling in het bos, opwarmen bij de houtkachel en avonturen beleven in de natuur hoef je niet altijd ver te rijden. De mooiste vakantiehuizen liggen vaak op plekken in de natuur waar je het niet verwacht, tussen weilanden waar de koeien voor wat levendigheid zorgen, aan het water waar je boot klaar ligt om op avontuur te gaan of op de hei met zwemvijver waar jong en oud kunnen spetteren en plezier beleven. Nederland heeft zoveel moois te bieden, dat een vakantie in eigen land genoeg variatie biedt. Wat dacht je van een kerkje in Friesland als vakantiehuis, een sterrenkubus bij de boer,  een gerestaureerde boerderij in Groningen of een designvakantiehuis in Brabant. Ook in België en Duitsland vind je de meest mooie plekjes. Kom overnachten in een oud stationnetje in de Ardennen of geniet met z’n allen van een vakantiehuis met binnenzwembad in de Voerstreek. 

Vakantiehuizen aan het water

Een vakantiehuis in de natuur is het ideale vertrekpunt om de omgeving te verkennen, helemaal als er water in de buurt is. Een wandeling door de duinen, zandkastelen bouwen of luieren aan het strand zorgt voor een echt vakantiegevoel. In ons eigen land kun je op Texel terecht, natuur, zee en gezelligheid kom je hier allemaal tegen. In Frankrijk is de Charente Maritime een verrassende streek, je vindt er mooie zandstranden, idyllische eilandjes voor de kust zoals île d’Oleron en île de Ré en sfeervolle badplaatsen als la Rochelle. Ook in het binnenland van Frankrijk kun je vakantie aan het water vieren. De rivieren in bijvoorbeeld de Dordogne en Ardèche bieden vermaak voor het hele gezin. Rotsformaties, bossen en kastelen zijn het decor tijdens een kanotocht over de grillige rivier. Onderweg zijn er kleine strandjes waar je kunt picknicken en zwemmen. Je kunt ook een vakantiehuis huren met een rivier in je achtertuin, hoe cool is dat! Zeker voor oudere kinderen een leuk avontuur. Of huur een vakantiehuis met zwemvijver en eigen bootje, zo kun je vissen, varen en zwemmen.


Kindvriendelijke vakantiehuizen

Ga je op vakantie met kinderen, dan heb je vaak speciale wensen bij je zoektocht naar een geschikt vakantiehuis. Baby, kleuter of puber, ze hebben ieder zo hun eigen behoeftes. Bij de meeste vakantiehuizen is een babybed en kinderstoel aanwezig, zodat je deze niet zelf hoeft mee te slepen, soms uitgebreid met een box en buggy, dat scheelt veel ruimte in de auto. De iets oudere kinderen vermaken zich vaak met een schommel, speelhuisje of trampoline terwijl pubers vaak een eigen chillplek willen waar ze ongestoord zonder ouders zich kunnen vermaken. Een aparte ruimte met tv, tafeltennistafel of biljart is vaak al voldoende. In Frankrijk zijn er ook kleinschalige vakantieparken met ca. 5-10 huizen die gericht zijn op families met kinderen van alle leeftijden. 

 

Natuurhuisjes in Frankrijk heb je in vele soorten en maten: van eenvoudige gîte op het Franse platteland tot luxe vakantievilla in de Provence of zelfs kasteel in de Bourgogne. Boek je vakantiehuis bij een reisorganisatie die de huizen persoonlijk kent en laat je vooraf goed informeren. Zo weet je zeker dat je een vakantiehuis huurt die past bij jouw wensen.