· 

Zomervakantie dichtbij huis

Voor een mooie vakantie hoef je niet altijd ver van huis te gaan. Dichtbij huis zijn er genoeg bestemmingen die de moeite waard zijn om te ontdekken. In Nederland heb je bossen, heidevelden, stranden en duinen. Fietsen in Twente, de Achterhoek of het Leenderbos, of je dag doorbrengen in een stad als Breda of Groningen er gaat niets boven een vakantie in eigen land. Voor een actieve vakantie ben je aan het goede adres in België en Duitsland, de natuur is er ruiger met heuvels en veel bossen en riviertjes waar je kunt mountainbiken en raften. Voor een zomervakantie dichtbij huis is er volop keuze aan vakantiehuizen. Heerlijk toch, je eigen ‘home from home’.     

 

Weekendje weg of lange vakantie

Ook al heb je maar weinig vrije dagen, een weekendje weg of midweek voelt al snel als vakantie. Een andere omgeving, lekker eten en drinken, luieren of erop uit gaan, je krijgt er nieuwe energie van. Een paar dagen ertussenuit is een welkom tussendoortje na een drukke periode van werken, gezin en volle agenda’s. Shoppen, cultuur snuiven en genieten van de natuur doe je het beste vanuit een vakantiehuis. Zelf bepalen hoe laat je aan tafel gaat, voldoende privacy voor iedereen en alle ruimte hebben om te slapen, eten en loungen. Vakantiehuizen op een park hebben meestal allemaal dezelfde inrichting, daar is op zich niks mis mee. Maar wil je een sfeervol huis, boek dan een vakantiehuis van particulieren, deze is met zorg ingericht waardoor het fijn thuiskomen is na een dagje uit. Met plezier kun je dan luieren en genieten.

 

Vakantiehuis aan het water

Wat is er fijner dan een dag op het water? Lekker zwemmen in zee of op een meer, mijmerend aan de waterkant een visje te vangen of met wat meer actie per kano of roeiboot je krachten te testen. Hoe leuk is het om met een kano vanuit je achtertuin het Brabantse landschap aan je voorbij te laten gaan? Al wandelend vanuit je vakantiehuis aan het strand en de duinen van Texel te ontdekken? Een vakantiehuis in Overijssel met sauna, jacuzzi en eigen aanlegsteiger voor de roeiboot? Gaat de hele familie mee, ga een familiehuis huren in Overijssel met zwemvijver en klimparcours een unieke beleving. Een vakantiehuis aan het water heeft voor velen een aantrekkingskracht en zorgt voor vele vakantievitaminen.  

 

Vakantie met kinderen

Voor kinderen is er in Nederland, België en Duitsland ook genoeg te beleven. Er zijn vele vakantiehuizen met speciale voorzieningen voor kinderen. Babybedjes, kinderstoelen, buggy’s en kinderservies kom je bij de meeste huizen wel tegen. Des te leuker is het als er een trampoline is, skelter, tafeltennis of speelhuisje. Of een kinderspeelkamer en huisbioscoop. En met een zwembad maak je iedereen blij, jong èn oud. En wil je een dagje erop uit, dan is een pretpark vaak snel gevonden. Maar je wilt toch ook plekken ontdekken die je zelf niet zo snel vindt. Dat ene leuke kinderrestaurant, ‘groot wild’ spotten bij de boer, een wandeltocht voor kinderen (niet te lang en niet te saai) of voor ridder en jonkvrouw spelen in een heus kasteel. Waar vind je die leuke plekken dan? Tip: boek je vakantiehuis bij een gespecialiseerde reisorganisatie die alle vakantiehuizen en de eigenaren zelf kent. Gratis en persoonlijk advies en een vakantiehuis dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Dat wordt dus een verwenvakantie.